Bowers & Wilkins ID Lounge

Beleven, ontmoeten en inspireren op een unieke locatie. Dát is de Bowers & Wilkins ID Lounge. Een stijlvolle, multifunctionele ruimte in de bruisende Antwerpse stadswijk ‘Het Eilandje’. De ideale plek voor vergaderingen, evenementen, presentaties en productlanceringen.

De ID Lounge doet dienst als hoofdkantoor van Bowers & Wilkins Benelux, dat onderdeel is van de vermaarde Britse firma B&W Group Ltd. Samen met een aantal premium partners is in 2012 een unieke geïntegreerde woon-, werk- en leefomgeving gecreëerd in een karaktervol pand aan de Godefriduskaai in Antwerpen.
Voor alle premium partners is de ID Lounge beschikbaar als ontmoetingsplek voor hun relaties, klanten en prospects. Daarnaast is de ID Lounge voor andere bedrijven en organisaties te huur. Hier heeft elk evenement meer impact en leidt elke vergadering tot betere ideeën.

De bijzondere locatie, centraal in de Benelux, de multifunctionele indeling en de stijlvolle inrichting maken van de Bowers & Wilkins ID Lounge een buitengewone plek waar inspiratie volop de ruimte krijgt.

‘’De beste luidspreker is niet die het meest toevoegt maar die het minst verliest

Toen John Bowers in 1966 Bowers & Wilkins oprichtte, had hij slechts één simpele visie: een luidspreker ontwerpen die niets aan de muziek toevoegt, noch daarvan iets weglaat. Een eerlijke en natuurlijke geluidsreproductie. Zijn visie is nog steeds de basis van een van de meest succesvolle luidsprekermerken in de geschiedenis.

In 50 jaar heeft Bowers & Wilkins dan ook iets speciaals en unieks opgebouwd. Vanwege deze visie worden de luidsprekers van Bowers & Wilkins gebruikt in bijna alle grote opname studio’s zoals onder andere de befaamde Abbey Road Studio’s in London. Naast de bekende Hi-Fi luidsprekers heeft Bowers & Wilkins een breed portfolio aan streaming audio, hoofdtelefoons en inbouw luidsprekers.

Met de nieuwe 800 Series Diamond zet Bowers & Wilkins opnieuw de standaard voor high-end luidsprekerprestaties. Al 40 jaar heeft elke generatie van de 800 Series de standaard bepaald die andere luidsprekers probeerden te volgen. Op de vooravond van de 50ste verjaardag van Bowers & Wilkins, herschrijft de nieuwste versie van de 800 Series Diamond de regels van wat mogelijk is met een Hi-Fi-luidspreker. De nieuwe 800 Series Diamond is het resultaat van een intensief, zeven jaar durend project om het allerbeste nog beter te maken. Een combinatie van onophoudelijk onderzoek en ontwikkeling, geavanceerde techniek en talloze uren van luisteren door de beste oren in de industrie, heeft een range luidsprekers opgeleverd die de luisteraar dichter bij de originele muziek brengt dan ooit tevoren.